Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Maledivy - Last Minute Zájezdy - Nejlevnější porovnání, srovnejte

Návštěva Malediv odjakživa patřila k jedněm z vůbec nejvíce fascinujícím zážitkům, které Země může nabídnout cestovatelům vzhlížejícím se v oblastech, jimž zřejmě nejpřiléhavěji sedí pojmenování tropický ráj. Najít dnes místo, kde narazíte na dobrý hotel s kouskem pláže plně běloskvoucího písku, jejíž okraje obtékají tyrkysové vody teplého oceánu nepředstavuje větší problém. Ten naopak většinou začíná tam, pokud byste rádi pohled na podobné scenérie zažili i dále než jen několik stovek metrů od vašeho resortu. Často se tak návštěvník dostává do situace, kdy propagační fotografie ukazují z různé perspektivy jedno dvě pohádkově vzhlížející místa, zatímco větší část dané oblasti má krajinný ráz úplně jiného střihu. Pokud představa přesně takových skulin ve slibech cestovních kanceláří děsí snad nejvíce, vydejte se právě na Maledivy. Tam totiž nic podobného nehrozí.

Last Minute zájezdy

Objednejte si nejlevnější last minute zájezd. Maledivy je jméno souostroví korálového původu, které leží jihozápadně od indických břehů, jehož okraje obklopují rozsáhlé masy Indického oceánu. Celé souostroví tvoří na dvanáct set ostrovů a ostrůvků rozličných velikostí, z nichž je obydlena pouhá šestina. Ubytovací kapacity zahraničním návštěvníkům Malediv potom může nabídnout osmdesát z nich. Celé souostroví se geograficky považuje za součást jižní Asie. Podle tři roky starých čísel jej obývá necelých tři sta šedesát tisíc obyvatel, hlavní město potom nese název Malé.

Maledivy v minulosti byly sultanátem fungujícím pod správou kolonií Nizozemí a Velké Británie. Do jednadvacátého století přitom Maledivy vstoupily jako republika trpící pod jhem Maumoona Abdula Gayooma, který si co do způsobů likvidace svých politických oponentů nebral žádné servítky. Zdejší obyvatelé se proto před pěti lety vzbouřili, výsledkem čehož byly svobodné volby v roce 2008, následované drtivým vítězstvím opozice.

Tuhý režim však nepředstavoval jedinou ránu,jíž osud tomuto drobnému ostrovnímu státu v posledních letech uštědřil. Na konci prosince 2004 tak svět oblétly vzrušené zprávy o ničivé vlně tsunami, která se prohnala Maledivami, a zanechala za sebou jen obtížně představitelnou spoušť. Jejími následky přitom byla přímo postižena více než třetina země, a každý desátý obyvatel Malediv během ní přišel o střechu nad hlavou.

Srovnání a porovnání - Nejlevnější

Srovnejte si, který last minute zájezd je nejlevnější.

Pokud však dnes přijedete na některý ze zdejších ostrovů, zřejmě zapochybujete, jestli je vůbec možné, aby se neštěstí podobných rozměrů odehrálo právě zde. Země totiž prochází obdobím rychlého hospodářského růstu, který táhne zejména rychlá a zároveň citlivá výstavba nových turistických středisek nejrůznějšího ražení. Najdete tak zde desítky skutečně luxusních rezidencí, o jejichž návštěvě se na podzim mluví v těch nejvyšších kruzích, stejně široké možnosti ubytování pro ty nejméně náročné evropské baťůžkáře, které se snaží co nejméně vzdalovat od lůna přírody.

Nejvíce pozornosti však samozřejmě právem vzbuzuje právě zdejší příroda. Místo chvalozpěvů na čistotu a teplotu zdejšího moře zde jenom připomeňme, že celé souostroví vzniklo usazením korálů v okolí pravěkých sopek, díky čemuž vznikla oblast, jež se těší renomé jednoho z pro potápěče nejvíce atraktivních míst světa. Dodávat, že právě milovníci potápění mají neobvykle rozvinutý smysl právě pro mimořádně hodnotné lokality nakonec snad ani nemusíme.

Raději zde ještě upozorníme na zajímavou skutečnost, kterou představují obvyklé okolnosti spojené s příjezdem na Maledivy. Zdejší hlavní letiště totiž pokrývá plochu celého jednoho ostrova, přičemž kvůli jeho ranvejím ostrov dokonce ještě musely být uměle rozšířen, aby zde bez problémů mohli přistávat i větší letecké speciály. Pokud tak poletíte na Maledivy letadlem, vlastní přistání tak představuje poměrně dobrodružný zážitek. Spolu s klesáním sledujete, jak se přibližují jasně modré vlny Indického oceánu, a pevná půda pod vámi chybí. Prakticky do poslední chvíle to vypadá, že se chystáte na mokré přistání, až se pouhých pár metrů před dosednutím letadla objeví asfalt přistávací dráhy. I azurové moře tak nemusí probouzet vždy jen romantické pocity.

(2010 - 2024)