Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Ischia, Itálie - Last Minute Zájezdy - Nejlevnější porovnání, srovnejte

Ischia je italský ostrov ležící v Neapolském zálivu a obývá jej celkem 60 tisíc obyvatel. Každoročně se počet obyvatel během letní sezóny zvyšuje. Ischia je osmým největším ostrovem na světě a zároveň největším ostrovem v Neapolském zálivu. Ostrov je kulatého tvaru a leží asi 33 km od neapolského přístavu. Dělí se na šest oblastí, a to na Lacco Ameno, Barano d‘Ischia, Casamicciola Terme ležící nedaleko hory Monte Epomeo, Ischia, Forio a Serrana Fontana.

Oblast Ischia se dělí ještě na Ischia Porto a Ischia Ponte, což je hlavní město, které se může pyšnit nádherným starým hradem stojící v starodávné části Ischia Ponte. Ostrov je také známý díky minerálním a termálním pramenům, které slouží k léčbě veškerých druhů onemocnění. Povrch ostrova je převážně hornatý a nejvyšší horou je Empomeo, jež dosahuje nadmořské výšky 789 metrů. Můžete zde zhlédnout i sopku, která při poslední erupci v roce 1988 zabila kolem dvou tisíc lidí. Také se vám podaří najít pozůstalé vulkány.

Historie Ischia

První známky osídlení pochází ze 7. století před naším letopočtem, kdy prvními obyvateli byli Řekové. Nejdříve osídlili ostrov Eubonia. Ostrov Ischia nepatřil k Itálii, součástí italského království se stal až po roce 1860.

Počasí Ischia

Na ostrově Ischia je typické středomořské podnebí, kdy v zimě teplota dosahuje 10°C. V letních měsících se teploty pohybují kolem 23°C. Nejteplejším měsícem je srpen, kdy se setkáte s teplotami pohybující se kolem 29°C. Srpen je tedy nejlepší volbou pro vaši dovolenou.

Pláže a památky Ischia

Hlavní přístav ostrova je město nesoucí jméno Ischia Porte, kam připlouvají turisté. Druhou část historického města tvoří Ischia Ponte, která leží na malém ostrůvku, jenž je spojen hrází s hlavním ostrovem. V Ischii Ponte mohou turisté nacházet zbytky barokní katedrály s gotickou kryptou a freskami nebo také bývalý klášter. Nejkrásnější památkou, která se ve městě tyčí, je mohutný hrad pocházející z 15. Století. Pokud máte rádi slunce a pláže, zavítejte na pláže Bagnitelli nebo Lido.

Zajímavá místa Ischia

Hlavní příjem ostrova tvoří turismus. Turisté rádi navštěvují památky a mimo ně nezapomeňte navštívit důležitá centra. Jedním je Casamicciola Terme, kde dříve stály nejstarší lázně na ostrově. Město bylo však zničeno v roce 1883 důsledkem zemětřesení. Nachází se zde také přístav, který je spojen trajektovou dopravou s Neapolí.

Dále můžete navštívit nejvýše položenou obec na ostrově, která nese jméno Serrana Fontana. Leží v nadmořské výšce 452 metrů nad mořem. Nedaleko je nejjižnější výběžek ostrova Sant’Angelo, kde se nachází malý přístav, najdete zde i krásnou písčitou pláž.

Pokud se ocitnete v Lacco Ameno na úpatí hory Monte Vico, měli byste vědět, že toto místo je první osada osídlená Řeky. Symbolem je také skála Fungo, což v překladu znamená houba. Tento název nese podle jejího tvaru.

Doprava v Ischia

Vzhledem k tomu, že obvod ostrova je asi 39 km, najdete zde jedinou dálnici. Doprava je pravidelná, častá a také je po cestě mnoho zastávek. Autobusy jsou vybaveny i informačním monitorem, který oznamuje polohu autobusu, dále se na monitoru dozvíte informace o zastávkách a čase. S pevninou je ostrov spojený trajektovou dopravou a trajekty odplouvají z přístavu v Casamicciole.

Termální prameny v Ischia

Ostrov Ischia je také známý díky termálním pramenům, které zde tvoří lázně spojené obvykle s římskou saunou. Je vám zde k dispozici mnoho bazénů s termální vodou. Termální pramen je znám také pod názvem horký pramen, protože jeto teplota dosahuje takové výšky, že se voda mění v páru. Prameny se užívají zejména k léčbě kožním onemocněním. Nevyskytují se pouze na suchozemském prostředí, ale také hluboko v moři. Využití pramenů je známo již od pradávna.

Ubytování v Ischia

Na ostrově Ischia máte mnoho možností ubytování. Pro náročnější turisty jsou zde k dispozici rozsáhlé hotelové komplexy, kde jsou jimi poskytovány nadstandardní služby. Dále si můžete dle vaší finanční situace vybrat i levnější hotely či penziony. Najdete zde ubytování všeho druhu a jistě budete spokojeni.

Vydejte se na nejlevnější Last Minute zájezd. Srovnejte nabídky na začátku této stránky pomocí online formuláře.

(2010 - 2024)