Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Benátky - Last Minute Zájezdy - Nejlevnější porovnání, srovnejte

Benátky, jejichž italský název je Venezia, leží v severoitalské oblasti na jihu Evropy. Celková rozloha města činí 412km2 a žije zde více jak 271 tisíc obyvatel. Úřední jazyk je italština. V dnešní době se benátští obyvatelé stěhují do jiných měst z důvodu vysokých nájmů. Benátky mají význam v historii, kultuře, společnosti a také v administrativě.

Vydejte se na last minute zájezd

Vyplňte formulář a vydejte se na nejlevnější last minute zájezd do Benátek. Srovnejte si ceny od nejlevnější. Využijte této možnosti ihned.

Benátky jsou cílem mnoha turistů už od 20. století a patří mezi nejvíce navštěvovaná města v Evropě. Můžete zde strávit romantickou dovolenou. Každým rokem město navštíví přes 12 milionů turistů z celého světa. Benátky je unikátní starobylé město situované na mělké laguně s mnoha památkami a bludištěm kanálů, z nichž nejslavnější a nejdůležitější je Canal Grande, který půlí celé město.

Počasí

Červenec a srpen jsou nejteplejší měsíce v celém roce. Nejvyšší teplota se v létě pohybuje kolem 27°C a občas klesne k 19°C. Duben, květen, červen, září a říjen jsou ideální měsíce pro návštěvu Benátek. Zimy jsou chladné a deštivé.

Historie

Benátky vznikly v období stěhování národů, kdy barbary ohrožené obyvatelstvo utíkalo do neobydlených a pustých oblastí, v nichž nalezlo bezpečí. Tyto oblasti se postupně rozšiřovaly a v roce 810 vzniklo město. Rok 827 byl významný tím, že zde bylo založeno biskupství. Zpočátku Benátky představovaly byzantskou kolonii, ale později se osamostatňovaly a nastal jejich rozkvět.

Benátky se tak staly bohatou a sebevědomou republikou, která měla vlastní volební orgány. Od středověku si Benátčané si dokázali poradit se spoustou soupeřů, měli podíl na plánování křížových výprav a také několik století čelili tlaku Osmanské říše. Psal se rok 1204 a Benátčané se podíleli na dobytí Istanbulu.

Pamětihodnosti

V Benátkách můžete vidět mnoho krásných památek a na prohlídku všech významných památek potřebujete minimálně tři dny. Mimo různé památky můžete zavítat i do galerií a muzeí, jichž je tady hodně.

Město se může chlubit velkým množstvím kostelů. Nejznámější je kostel sv. Marka. Dále si můžete prohlédnout barokní kostel Santa Maria Assunta, kostel pocházející z 15. století San Ludovico, nebo můžete zavítat na prohlídku kostela Santi Apostoli, jenž byl založen svatým Magnusem.

Náměstí Piazza San Marco

Náměstí Piazza San Marco představuje hlavní náměstí, kam turisté většinou zavítají hned po příjezdu do Benátek. Náměstí je rušné, luxusní a zároveň také romantické.

Bazilika San Marco

Na bazilice můžete pozorovat prolínání vlivů z Východu i Západu. Stavba budovy probíhala od 11. do 13. století. Než vstoupíte do kostela, je nutno si zakrýt ramena i kolena. Vstup je zdarma, placené jsou jen určité části, např. Zlatá deska, jíž najdeme za hlavní oltářem a je celá ze zlata.

Benátské gondoly

Gondoly jsou nezbytnou součástí života v Benátkách už od 11 století a také jsou symbolem města. Gondolami se rozumí lodě mající štíhlý trup a ploché dno. Díky jejich stavbě se mohou pohybovat po úzkých a mělkých kanálech. Plavbu gondolou může využít kdokoliv, nejčastěji plavby využívají turisté. Projížďka gondolou je dnes poměrně drahou záležitostí.

Mosty

Mosty jsou další neoddělitelnou součástí života v Benátkách a turisté se na mostech rádi fotí. Nejdůležitější mosty vedou přes Grand kanál:

Most Academia

Most je dřevěný a pochází z 19 století. Tvoří důležitou spojnici mezi centrální částí Benátek a jižní částí města.

Most Rialto

Kamenný most patří mezi nejvíce fotografované mosty na světě. Byl postaven v roce 1592.

Nový most

Most, který ještě nemá jméno, byl postaven v roce 2007 a jeho autorem se stal světoznámý španělský architekt Santiago Calatrava.

Nejlevnější Ubytování ve městě

Váš hotel, v němž budete během dovolené ubytovaní, by měl ležet v hlavní části Benátek, abyste se mohli sami dostat všude, kam budete chtít. Hotely situované v hlavní části Benátek jsou sice dražší, ale jejich výhodou je, že se do centra dostanete pěšky. Zde jsou uvedeny jedny z nejoblíbenějších hotelů v Benátkách.

(2010 - 2024)