Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Janov Itálie - Nejlevnější dovolené a zájezdy - Online srovnání

Italské město Janov je hlavním městem oblasti Ligurie a provincie Genova, a zároveň šestým největším městem Itálie. Leží na pobřeží mezi Ligurským mořem a Apeninami. Dříve významný přístav ve Středozemním moři a obchodní centrum Řeků, Etrusků a Římanů, ale také součást Námořní republiky – ekonomického centra Itálie. Dnes nejdůležitější a jeden z největších italských přístavů Středozemního moře a Evropy vůbec. Jeho rozloha činí 243 km2. Žije zde více jak 611 000 stálých obyvatel.

Janov je také jedním z předních průmyslových měst Itálie a součástí tzv. průmyslového trojúhelníku. Prosazuje se zde strojírenský, papírenský, plastický, ocelářský, loďařský průmysl, těžba ropy, ale také výroba dopravních prostředků. V Janově sídlí velké množství italských firem a podniků. Díky své strategické poloze je také důležitou dopravní tepnou. Území města lze rozdělit na pět oblastí – střed, západ, východ, Polcevera a Bisagno údolí. Janov se může pyšnit svou historií, architekturou, ale i uměním. Evropská unie udělila městu Janov v roce 2004 titul Hlavního města evropské kultury. O kulturním významu města, a to především jeho historického centra, svědčí i fakt, že v roce 2006 bylo město zapsáno na seznam kulturního světového dědictví UNESCO.

Online srovnání nejlevnější zájezdů a dovolených

Využijte online srovnání nejlevnějších zájezdů a dovolených do Janov, Itálie.

Bez jakékoliv domýšlivosti lze popravdě říci, že historické centrum Janova – Le Strada Nuova - patří zcela určitě mezi největší skvosty Evropy. Jeho dominantou je přístavní maják zvaný Lanterna, na kterém je umístěn městský erb – červený kříž na bílém podkladu. Tento erb je symbolem patrona města Janov – svatého Jiří. Mezi další významné památky patří např. námořní hradec Boccadesse, skleněná koule Bolla slavného architekta Renza Piana, hřbitov Staglieno, náměstí Piazza de Ferrari s kašnou uprostřed, Musei d´Arte Orientale se sbírkou orientálního umění, park Villetta Di Negro odkud je nádherný výhled na celé historické centrum, park Nervi s krásným výhledem na moře, Dóžecí palác a rodný dům Kryštofa Kolumba, bazilika sv. Lorenza. Navštívit můžete také mezinárodní galerii umění nebo jedno z největších akvárií Evropy. To se nachází v přístavu a k vidění v něm jsou mimo jiné žraloci, delfíni nebo tučňáci.

Kromě místních, tzn. Italů zde žijí také Američani, Albánci, Rumuni nebo Afričani. Většina obyvatel vyznává římsko katolické náboženství. Velký důraz se v Janově klade na tradice a svátky. 24. června se např. oslavuje svátek sv. Jana Křtitele, a to výpravou od baziliky svatého Lorenza k moři, kde se poté odslouží mše. Oslavy trvají většinou až do rána. Janov je také známý jako domovské místo vysokých škol a akademií. První druhy vysokoškolského vzdělání byly v Janově zakládány již v 13. století. Dnes zde najdete jednu z největších univerzit celé Itálie, která zahrnuje 11 fakult, např. Italskou dopravní akademii, Ligurskou akademii výtvarných umění, Konzervatoř Niccolo Paganini nebo Italský hydrografický ústav. V roce 2003 byl v Janově založen také Italský technologický institut zabývající se výzkumem nových léků a robotik.

Janov je turisticky velmi oblíbeným místem. Kromě historických a kulturních památek nabízí i písečné a kamenné pláže nebo nepřeberné množství stezek pro pěší turistiku a cykloturistiku. Vždy první víkend v měsíci se zde konají historické trhy. Ochutnat můžete místní tradiční specialitu – janovskou foccacciu.

Srovnejte si online přes internet nejlevnější zájezdy do Janova. Udělejte si hezkou a levnou dovolenou.

(2010 - 2024)