Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Malajsie Potápění - Šnorchlování - Krásy moře

Malajsie nabízí velké možnosti pro milovníky potápění. Bohatý podmořský život, krásné ostrovy s písčitými plážemi s teplou průzračnou vodou, motivují návštěvníky k opakovaným návštěvám malajského polo-ostrova.

Řasy

Podmořský svět v Malajsii nabízí různorodé krásy od mořských živočichů, rostlin až po korálové útesy. Jen několik málo metrů od teplé hladiny se otevře překrásný podmořský svět, který je stoprocentní zárukou velkého dobrodružství. Koncentrace rostlin a živočichů je v těchto místech skutečně největší.

Ryba Potápěč

V Malajsii naleznete nespočetné množství center nabízejících potápění, která jsou dobře vybavena a certifikována mezinárodními agenturami jako PADI, SSI a SSAC. Tyto agentury mají vysoké požadavky na bezpečnost a profesionální přístup.

Malajsie je pro potápění ideálním místem, neboť nabízí místa a vybavení nejenom pro zkušené potápěče, ale také pro ty, kteří nemají příliš velké zkušenosti. Je však vždy dobré informovat instruktora, že s potápěním nemáte příliš velké zkušenosti.

Zkušení potápěči se mohou ponořit a obdivovat krásné korálové útesy na méně dostupných místech, ale před samotným potápěním je nutné předložit poskytovateli této služby certifikát o znalosti potápění.

V případě, že si chcete vylepšit své dovednosti, pak můžete projít školením v místních centrech pro potápění.

Cestovatelský tip

V případě, že plánujete dovolenou s potápěním na východním pobřeží, vyhněte se období od listopadu do března neboť v této době je moře rozbouřené a špinavé. Je to způsobeno silnými větry na východním pobřeží.

Pravidla při potápění

Objevování krás podmořského světa je bezpochyby úchvatným zážitkem, ale je zapotřebí dodržovat některá pravidla:

Nedotýkejte se korálů - neopatrný dotyk rukou nebo nohou může zničit dlouhou dobu růstu korálu a také ochranný film, kterým se korály brání před infekcí a různými bakteriemi.

Neobtěžujte podmořská zvířata - podmořská zvířata mohou být vystresována, a proto je dobré je nedráždit v průběhu páření nebo pojídání stravy.

Nesbírejte suvenýry - i mrtvé korály hrají významnou roli v podvodním ekosystému a neměly by se brát pryč.

Kdy se potápět

Západní pobřeží malajského poloostrova: prosinec - květen

Východní pobřeží malajského poloostrova: březen - říjen

Ostrovy na východě Malajsie jsou dobře chráněny před vlivy počasí, a proto je možné se zde potápět v průběhu celého roku. Přesto je doporučováno potápění zejména v období do dubna do srpna, kdy je pod vodou lepší viditelnost.

(2010 - 2024)