Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Zajímavá místa v Itálii - Co dělat v Itálii, Kam se vypravit

Zajímavá místa v Itálii

Itálie je oblíbený stát mezi mnoha turisty a nabízí mnoho kulturních památek, které jsou zapsány na seznamu UNESCO. Celkem jich je tam zaznamenáno 43. Mimo památek vám skrývá Itálie ještě mnoho přírodních krás, parků a pláží. Zajímavostí pro zemi jsou i sopky, z nichž jsou některé neustále činné. Navštívit můžete mnohá velká města, která vám nabízí překvapení a také příjemné zážitky.

Památky

Město Valcamonica vám nabízí údolí, kde bylo nalezeno více jak 180 tisíc rytin pocházející z období od pravěkého neolitu až po římskou éru. Stojí zde Naquanská skála, která je pokryta více než tisící obrázky postav z doby ledové.

Jistě každý zavítá do historických center měst, jako je Řím, Florencie či Neapole. Nabízí vám mnoho antických pamětihodností a historických budov s bohatou historií. Pokud zajedete do města Siena, nevynechejte návštěvu Sienského Dómu, který patří k velkolepým katedrálám v celé Itálii. Jeho stavba však nebyla dokončena, jinak by se katedrála mohla stát největším křesťanským kostelem. V tomto městě vás určitě zaujme i radnice Palazzo Pubblico s věží nesoucí název Torre del Mangia a její výška činí celých 102 metrů.

Kochat se raně křesťanskými památkami můžete v Ravenně, kde se nachází byzantské mozaiky pocházející z 5. a 6. století. Pokud se zajímáte i okrajově o archeologii, zaujmou vás archeologická naleziště ve městě Agrigentu a také v Pompejích. V Agrigentu se naleziště nazývá Údolí chrámů, kdežto v Pompejích byly v roce 1748 zahájeny vykopávky. Našlo se zde pod sopečným popelem různé kresby a zachovalé domy.

Hrad Castel del Monte pocházející ze 13. století na vás dýchá období středověku. Je jedinečný svým geometrickým tvarem. Unikátní osmiboké nádvoří a osmiboké věže nenajdete nikde na světě, avšak i nadále zůstává tajemství, proč má hrad neobyčejný a pravidelný tvar.

Také právě v italském městě Padov byla založena první botanická zahrada na světě, a to v roce 1545. Její původní vzhled z roku založení je dochován dodnes. Chlubit se může tím, že zde byly vyšlechtěni první slunečnice a brambory v Itálii.

Itálie vám však skrývá mnohem více než výše uvedené pamětihodnosti. Nezbývá tedy než do historicky bohatého státu zavítat.

Národní parky a sopky

Dovolenou si můžete zpříjemnit a také získat nové zážitky díky přírodním krásám, jako jsou národní parky a sopky. Krásný národní park, který za něj byl prohlášen v roce 1922, nese název Parco Nazinale del Grand Paradiso a rozkládá se nedaleko Turína. Některé rostliny, jež zde můžete spatřit, nenajdete jinde v Evropě. Další přírodní krásou je Parco Nazionale dello Stevio a leží na severu Lombardie. Park je tvořen Dolomitami s vysokými zasněženými horami, jejichž výška dosahuje až 3 900 metrů. Národní park se může také pyšnit více než padesáti ledovcovými jezery.

Jestliže se vydáte 20 km severně od Neapole, máte možnost zhlédnout sopku Vesuv, která se tyčí do výšky 1 281 metrů. První erupce se zemětřesením byla zaznamenána v roce 62. Avšak dnes je sopečná činnost nepatrná. Za zmínku stojí i sopky Etna ležící na jihovýchodě Sicílie. Sahá do výšky 3 350 metrů a je jedna z nejstarších a také nejvyšších sopek. K poslední erupci došlo na přelomu let 1997 a 1998. Pokud chcete vidět nejaktivnější sopku Evropy, vydejte se za sopkou Stromboli, jejíž výška je 924 metrů.

Pláže

Cíl turistů je většinou dovolená na plážích, kterých je v Itálii mnoho. Pláže jsou krásné, dlouhé a písčité, obléhá je křišťálově čisté moře. Denně na ně zavítá tisíce turistů a místních obyvatel, kteří si chtějí užít slunce a moře. V létě jsou ty nejznámější a největší pláže obléhány mnoha turisty a rekreanty. Jsou vám poskytovány také různé služby, jako je půjčovna deštníků a lehátek. Na některých plážích se vám nabízí vyzkoušet různé vodní sporty a také zde stojí plážové bary.

(2010 - 2024)