Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Lefkada, Řecko - Nejlevnější dovolené a zájezdy - Online srovnání

Lefkada - ostrov s odřenýma ušima

Ostrov Lefkada, známý také pod jménem Lefkas, případně Lefkhada, vděčí za svůj název bílé barvě jeho pobřežních skalisek (lefkas je řecké slovo pro bílou). Leží zhruba uprostřed pruhu Jónských ostrovů, a to tak blízko pevnině, jak je to jen možné, aby vůbec mohl být považován za ostrov. Někteří radikální starousedlíci proto Lefkadu odmítají za ostrov uznávat, a jsou schopni se o celé věci pohádat snad až do krve. Celá věc totiž vězí v tom, že původně dnešní Lefkada skutečně byla součástí kontinentálního Řecka. Úzký průplav, který jej dnes od ostrova odděluje, je výsledek práce Korinťanů, kteří jej zhruba 600 let př. Kr. vyhloubili. Lefkada nicméně s pevninou stále zůstává úzce spojena, a to prostřednictvím padacího mostu.

Ostrov dlouhá léta stál mimo hlavní proud zájmu o oblast Jónského moře, což s definitivní platností změnilo až otevření mezinárodního letiště v nedaleké Preveze. To byl hlavní impuls pro dravý rozmach turistického průmyslu v oblasti, což postupně vedlo k tomu, že ostrov získal slušné zázemí pro cestovní ruch v podobě desítek dobře vybavených hotelů, které bez problémů uspokojí i ty nerozmazlenější bohaté turisty.

Nejlevnější dovolená a zájezdy Lefkada

Pokud vyplníte formulář, získáte srovnání nejlevnějších zájezdů a dovolených do Lefkada. Udělejte to ihned, jelikož nejvýhodnější nabídky bleskově mizí.

Lefkada se tak v posledních letech stala oblíbeným útočištěm turistů zvyklých na určitý minimální komfort. Pokud se mezi ně počítáte i vy, a rádi byste se na Lefkadu vypravili, zkuste se poohlédnout po ubytování ve východní části ostrova. Jde o místa, kde byly v posledních letech vystavěny mnohé rekreační komplexy ve skalami chráněných zátokách, a spolu s mnoha drobnými ostrůvky tvoří klasické místo vhodné především pro strávení klidné dovolené.

Někteří znalci zdejšího okolí tvrdí, že díky rychlému turistickému rozvoji této oblasti ztratilo dnes hlavní turistické středisko Nidri část z klidu, který zde donedávna panoval, zatímco o něco optimističtější hlasy zdůrazňují, že místní noční život a čilý prázdninový ruch, který zde od té doby panuje, naopak oblast oživil a přinesl nové druhy zábavy. Pravda nejspíš bude někde uprostřed. Klidná místa, kde když nebudete chtít, na nikoho nenarazíte, určitě nezmizela, a nudit se zde člověk také nebude.

Správním centrem ostrova Lefkada je v současné době město s možná trochu nenápaditým jménem Lefkas Town, které bylo v minulosti dějištěm tří zemětřesení, která se výrazně podepsal na podobě jeho dnešní architektury. Zemětřesení v letech 1948, 1953 a 1971 znamenala výrazný zásah do statiky velké části budov a mnohé úplně srovnala se zemí.

Výsledkem je svérázná, někdo by řekl podivná, architektura, která má často poměrně daleko k učesaného vzhledu typických prázdninových letovisek. Fasády domů v pestrých barvách, jejichž výraznost podtrhují roztodivné konstrukce ze dřeva a různě velkých plechů spolu s úzkými uličkami, kde je dopravní zácpa cizím slovem tak společně vytváří jedinečnou atmosféru v zásadě venkovského ražení. Důležitou výjimkou nicméně představují zvenku i zevnitř bohatě zdobené kostely postavené benátskými architekty. Snad ani nemusíme dodávat, že jde o místa, která by bylo velkou chybou během návštěvy Lefkas Town opomenout.

Jak jsme si již naznačili, hlavní turistickou oblastí na ostrově je jeho východní pobřeží. Zde v Nidri a jeho okolí najdete vše, co k takovému provozu patří: luxusní restaurace, bary a kluby, v nichž můžete protančit střevíce stejně jako veškerý myslitelný servis v blízkosti těch nejvyhledávanějších pláží.

Pokud je pro vás podobná představa nepříliš lákavá, a spíše upřednostňujete klidnější oblasti, kde můžete v tichu láteřit nad hulvátstvím velkých turistických center, vypravte se na výběžek mysu Geni. Bude tam na vás čekat vlahý vzduch za který oblast vděčí svým lesům, stejně jako pověstné olivové háje. Zázemí zde můžete najít v některé z tradičních tavern, které ke klasické rybářské vesnici neodmyslitelně patří.

Vyberte si nejlevnější dovolenou. Zaplaťte za nejlevnější zájezd do Lefkada. Využijte naše online srovnání.

(2010 - 2024)