Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Rimini, Itálie - Last Minute Zájezdy - Nejlevnější porovnání, srovnejte

Rimini je město ležící asi 200 km jižně od Benátek a nachází se asi jeden kilometr od pobřeží. Město obývá zhruba 140 tisíc obyvatel. Rimini je nejrušnější, nejvíce navštěvované a také největší letovisko v Itálii, je také jedno z největších v Evropě. V centru můžete navštívit stavby pocházející z doby říše Římské a také z období renesance. Blízko města se nachází i miniaturní stát San Marino.

Pláže

Rimini nabízí svým návštěvníků dlouhé a většinou písčité pláže táhnoucí se po celém pobřeží Jaderského moře. Nejdelší pláží ve městě je dlouhá přes dvacet kilometrů. Na plážích máte k dispozici slunečníky a lehátka, která vám zpříjemní celodenní pobyt na slunci. Pláže lemuje křišťálově čisté moře.

Torre Pedrera

Torre Pedrera je bývalá malá vesnice ležící na pobřeží, která se díky turistům rozšířila až do Rimini. Dnes je součástí Rimini a pláže Torre Pedrera jsou pokryté jemným zlatým pískem. Vstup do moře je mírný, proto se tyto pláže hodí pro rodiny s dětmi.

Historie

Rimini je nejvýznamnějším historickým centrem v celé oblasti a může chlubit svou bohatou historií. Město bylo původně založeno již v roce 268 před naším letopočtem, ale úplné počátky osídlení města jsou známy již 800 tisíc let. Rimini bylo významnou křižovatkou severní a centrální částí Itálie a obě části měly své názvy. Severní část nesla název via Emilia a centrální část byla via Flaminia. První křesťanské kostely se ve městě začaly stavět kolem roku 359 našeho letopočtu, a proto se Rimini stalo křesťanským městem. Od 16. století patřilo Rimini mezi majetky pepažů. Roku 1797 procházel městem vojevůdce Napoleon se svým vojskem, na město také táhli nájezdy pirátů, záplavy, zemětřesení a mor. Během první světová války byl Riminský přístav nejčastějším cílem odstřelování rakousko-uherského námořnictva. Tyto nepřátelské lodě se však v roce 1915 stáhly a začaly útočit na jiné italské přístavy. Během druhé světové války bylo město silně poničeno bombardováním a po osvobození v roce 1944 se ihned začalo s rekonstrukcí.

Památky

Při návštěvě města se jistě setkáte s velkým množstvím památek, které stojí za návštěvu. Nenechte si ujít:

Piazza Tre Martir

Piazza Tre Martir znamená v češtině náměstí Tří mučedníků. Toto malebné náměstíčko je poseto obchody známých italských značek, které lákají turisty k nakupování. Jméno náměstí získalo na památku obětí válek.

Arco d‘Augusto

Arco d’Augusto je antický oblouk postavený z bílého mramoru. Oblouk byl považován za vstupní bránu mezi severem a jihem. Arco d’Augusto je nejstarší antický oblouk ve střední Itálii a dnes tvoří důležitou část Rimini a také zajímavé místo pro turisty.

Tempio Malasteiano

Tempio Malasteiano je chrám pocházející z 15. století. V budově chrámu můžete vidět malovaný kříž od významného renesančního umělce, dále zde také najdete významnou historickou fresku znárodňující klečícího Sigismonda Malatestu. Freska je obdivována turisty, kteří sem přichází ze všech koutů světa.

Most

V Rimini je zachován most pocházející z doby římské a klene se přes mořskou zátoku. Most pochází z 1. století našeho letopočtu a do 90. let 20. století byl využíván pro dopravu, následně byla doprava však omezena jen na pěší dopravu.

Zábava

Ve městě Rimini se nebude žádný turista nudit. Každý si zde najde vhodnou zábavu, ať už jste milovníci historie, sportu či turistiky. Také můžete chodit po nákupech, opalovat se na plážích a vychutnávat si čistoty moře. Sportovci mají možnost si zahrát tenis, zkusit vodní sporty nebo zavítat na minigolfové hřiště. Ženy budou jistě spokojeny obchody s bižuterií či oblečením. Dále se můžete vydat na památky, do restaurace nebo do pizzerií.

Ubytování

Rimini je město, které vám nabízí paletu možností ubytování. Jestliže patříte mezi náročnější klienty, určitě si vychutnejte nadstandardních služeb v hotelových komplexech. Pokud vám stačí tříhvězdičkový hotel se standardními službami a vybavením, tak máte také velkou nabídku.

Vydejte se na nejlevnější last minute zájezd vašeho života. Srovnejte si své možnosti ihned. A získejte nejlevnější cenu, která je v tento moment na trhu.

(2010 - 2024)