Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Jeskyně v Malajsii - Tipy na činnosti během dovolené

Malajsie je ideálním místem pro ty, kteří mají rádi objevování jeskyní, neboť se jich zde nachází velké množství, z nichž některé patří mezi nejdelší na světě. Jeskyně se nachází uprostřed pralesů, které dotváří tu správnou atmosféru.

Krásy Malajsie

Většina jeskyní má kvalitní cestičky a přístupné cesty, ale k některým je možné se dostat pouze lodí nebo jsou místa tak úzka, že je třeba jít po čtyřech.

Historie jeskyní je velmi dlouhá, některé z nich vznikaly již 40 000 před n.l., jiné naopak nabízí pohled na starodávné kresby, které jsou stále ještě zřetelně viditelné. Některé jeskyně jsou využívány pro hnízda ptáků. Tato prázdná hnízda jsou sbírána speciálními sběrači, kteří pro získání hnízda využívají dlouhé bambusové žebříky. Hnízda obsahují velké množství ptačích slin a tyto látky jsou pak využívány v medicíně.

Nejznámější malajská jeskyně Batu (Selangor) nabízí návštěvníkům ke shlédnutí hinduistický chrám, který stále navštěvují poutníci z celého světa.

Batu

Malajské jeskyně jsou také domovem různých zvířat, rostlin a také velkých atrakcí, kterými jsou obrovské stalaktity a stalagmity. Přestože se stále probíhají průzkumy jeskyní, tak velká část nebyla ještě prozkoumána.

Ve všech jeskyních jsou návštěvníkům k dispozici průvodci, kteří rádi představí jejich krásy. Jeskyně nabízí prohlídku nejenom v průběhu dne, ale je možné vyzkoušet noční pobyt. Ve všech jeskyních je však přísný zákaz nočního kempování, ale v jejich okolí je možné najít dobré ubytování.

Jeskyně jsou otevřeny turistům od března do října, kdy nejsou velké dešťové srážky, ale vždy je s deštěm lépe počítat. Fotografování s bleskem je zakázáno neboť ostré světlo by mohlo narušit život místní fauny a flory. Vždy počítejte s tím, že malajské jeskyně jsou místa, kde můžete lehce potkat hady a škorpiony.

Cestovatelský tip

Pokud se rozhodnete pro návštěvu jeskyní, pak dbejte na to, aby průvodce byl kvalifikovaný pro tuto práci. Spousta jeskyní v Malajsii nejsou přesně zmapovány, takže se nedoporučuje objevování na vlastní pěst. Optimální počet lidí v jedné skupině je 4. Přestože některé jeskyně nabízí také potápění a další sporty, je vždy nezbytné tyto aktivity provádět za doprovodu zkušených potápěčů a jeskyňárů. Své vybavení pro potápění i návštěvu vždy dobře zkontrolujte a nezdržujte se v jeskyních déle než 8 hodin.

V některých částech jeskyní jsou velmi malé prostory, a proto se návštěva nedoporučuje lidem trpící klaustrofobií. Návštěvníci jeskyní by také neměli trpět alergii na vápenec.

(2010 - 2024)