Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Cestování po Mauriciu - Kam se vydat - Cyklistika, Na motorce

Cestování po Mauriciu Na kole

Na delší vzdálenosti se kola na ostrově příliš nehodí už kvůli příliš husté dopravě, ale jsou vhodné na kratší vyjížďky podél pobřeží. Jestliže pojedete po rovinatém pobřeží, překvapí vás, kolik toho za den zvládnete. Pobřežní silnice jsou klidnější než vnitrozemní, takže se při šlapání můžete kochat okolní krajinou. Silnice jsou zpravidla dobře udržované, nejezděte ale raději v noci, protože silnice jsou špatně osvětlené. Kola lze zapůjčit zejména v hlavních turistických centrech, např. v autopůjčovnách. Většinou vás požádají o zálohu 5000 Rs.

Cestování po Mauriciu Autobusem

Autobusové spoje jsou levné a dostanete se jimi téměř všude. Je lepší dávat přednost rychlíkovým spojům, protože běžné linky zastavují téměř na každém rohu a jedou skoro dvakrát déle.

Cestování po Mauriciu Autem a na motocyklu

Pokud chcete být opravdu nezávislí, půjčte si auto nebo motocykl. Pokud si půjčíte auto nejméně na týden, mohli byste usmlouvat i výhodnější cenu. Řidič musí být starší 23 let a řidičský průkaz musí vlastnit alespoň jeden rok. Za půjčení se platí předem, kreditní karty se přijímají. Platí se také vratná záloha, zhruba 15 000 Rs. Po všech řidičích se požaduje mezinárodní řidičský průkaz. Cena za nejmenší vozidlo bývá nejméně 1000 Rs za den, pokud má auto klimatizaci, počítejte se 150 Rs navíc. Všechny velké mezinárodní společnosti mají přepážky přímo na letišti. Pronájem motocyklů nabízí pouze omezený počet půjčoven. Většinou se jedná o stroje s kubaturou 100 a méně, jen příležitostně objevíte stroj o kubatuře 125. Za motocykl dáte většinou od 450 Rs za den, a to včetně přilby. Rovněž se platí předem a skládá záloha ve výši 5000 Rs.

Parkování na Mauriciu není většinou problém a je zdarma, ale neparkujte na osamocených místech. Za parkování ve městech se platí. V Port Louis jsou hlídaná parkoviště, jinak musíte většinou parkovat na ulicích a zakoupit si parkovací kupóny. Prodávají se u čerpacích stanic, po celém ostrově se používají stejné kupóny. Pouliční parkování je většinou zdarma o víkendech a v noci.

Cestování po Mauriciu Taxikem

Taxi je ta nejrychlejší a nejpohodlnější metoda, jak se někam dostat. Mauricijské taxíky mají samozřejmě taxametry, ale řidiči je neradi zapínají. Cenu je potřeba si jasně dohodnout předem. Taxíkáři si většinou účtují více za jízdu v noci a za klimatizaci. Některé požadují rupii za minutu čekání. Asi za 1200 až 2000 Rs si můžete pronajmout taxi na celý den na okružní jízdu po ostrově. Náklady můžete snížit, když vás bude cestovat víc, cena by totiž neměla být závislá na počtu osob.

Pro klienty naší cestovní kanceláře je na ostrově připravené taxi:

Ceny za jízdu jsou výrazně nižší než je na ostrově běžné. Po Mauriciu vás bude vozit vstřícný, anglicky mluvící řidič, který vám bude rád průvodcem i při celodenní projížďce po ostrově. Fotografii taxíku naleznete v naší fotogalerii.

Veškeré služby pro zpříjemnění pobytu a průvodcovství jsou na ostrově zajištěny.

Profesionální českou delegátkou, která na ostrově dlouhodobě žije, a která pro vás připraví jakýkoliv výlet i dopravu dle vašeho přání a poskytne vám i odborný výklad.

(2010 - 2024)