Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Perak Malajsie - Last Minute Zájezdy - Nejlevnější, srovnejte

Slovo Perak znamená stříbro a vychází z cínové rudy, která se zde těžila až do nedávné doby. Stát Perak je ještě rozdělen do 9 regionů a má celkovou rozlohu 21 000 km2 , celkovým počtem obyvatel okolo 2 milionů. Největšími městy jsou Taiping, Teluk Intan, Lumut, Sitiawan a královské město Kuala Kangsar. Administrativním centrem je Ipoh.

Stavby v Peraku

Tropické pralesy, kopce, kaučukové plantáže vytváří z Peraku neobyčejně zajímavé místo nejenom pro turisty. Po příjezdu do Peraku nebude možné přehlédnout malá města, která zde vznikala v době těžby.

Obydlí v Peraku

Dalším lákadlem proč Perak navštívit jsou ovocné plantáže, neboť Perak patří mezi hlavní producenty ovoce celé Malajsie . Návštěva Peraku nemůže být zakončena nijak jinak než ochutnávkou místního nápoje z grapefruitu (pomelos) – sladká a ovocná šťáva z citrusového ovoce, které se pěstuje pouze zde.

Pomelos

Na okraji Ipohu leží malé, přesto světoznámé město Menglemb, které se proslavilo podzemnicí olejnou, i přestože v této oblasti nebyla již dlouho nalezena.

Perak je ideálním místem pro milovníky historie, kultury, přírody a dobrodružství.

Last Minute Zájezdy - Nejlevnější, srovnejte Perak

Co v Peraku navštívit? Srovnejte si ceny, vydejte se na nejlevnější last minute zájezdy. Pro porovnání využijte formulář výše. A získejte nejlevnější cenu do Perak.

IPOH

Hlavním městem Peraku je Ipoh, které je zároveň třetím největším městem Malajsie. V minulosti měl Ipoh dvě hlavní části tj. Staré a Nové město. Obě části byly rozděleny řekou Kinta, která procházela hlavním středem dnešního Ipohu. Město je vzdáleno od Kuala Lumpuru přibližně 200 km.

Název Ipoh pochází od místního druhu stromu tzv. epu nebo dnes více známý jako pokok ipoh, který obsahuje jedovatou šťávu.

Ipo je znám také pro svoji jedinečnou kuchyni. Místní obyvatelé tvrdí, že za všechno může místní voda, která dodává pokrmům zvlášťní, ale vynikácí chuť. Spousta lidí, zejména ze Singapuru, přijíždí do této oblasti zejména kvůli výborné kuchyni.

TAMBUN

Jen 15 minut od Ipohu se nachází Tambun, který je vyhledáváným zejména pro teplé minerální prameny využívané pro relaxaci v sauně.

TELUK INTAN

Toto město je známe pro městskou věž s hodinami, která byla postavena v podobě osmi patrové pagody. Původně měla být využívána jako vodní nádrž.

TAIPING

Nejvlhčí město Malajsie se jmenuje Taiping, které v 18. století nahradilo Kuala Kangsar jako hlavní město. Původně se město jmenovalo Larut a bylo známé pro krvavé boje mezi čínskými obchodníky. Po vpádu Britů tyto boje skončily a město bylo přejmenováno na Taiping, což znamená "vnitřní klid" v čínském jazyce.

KUALA KANGSAR

Královské město Kuala Kangsar leží 60 km od Ipohu. Nachází se zde Malay College, která vychovává vrcholové manažery. Škola byla založena na počátku minulého století a je nejstarší residenční školou v Malajsii.

LUMUT

Krásné korálové útesy a pláže jsou největším lákadlem tohoto města. V minulosti město bylo známé jako rybářská vesnice. V současné době ve městě sídlí královské námořnictvo a město je zároveň výchozím místem pro cesty na ostrovy Pangkor a Pangor Laut.

(2010 - 2024)