Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Scalea Itálie - Last Minute Zájezdy - Nejlevnější porovnání, srovnejte

Italské městečko Scalea je jedním z nejstarších a nejnavštěvovanějších měst oblasti Cedrové riviéry (Riviera dei Cedri). Leží na pobřeží Tyrhénského moře v provincii Cosenza v regionu Kalábrie v jihozápadní Itálii. Jeho rozloha činí 22 km2. Žije zde přibližně 10 000 stálých obyvatel. Díky své strategické poloze plnila Scalea už v minulosti funkci ochrany před vstupem nežádoucích vojsk na území dnešní Itálie. Vzpomínky na to jsou patrné po celém městě, ať už v podobě zbytků románského hradu, písemností nebo zřícenin historických domů. Scalea je také významným symbolem kalábrijské kultury, historie a folklóru.

Město je rozděleno na dvě části – starou část města „Scalea Vecchia“ a novou část města „Scalea Nuova“. Ve staré části města najdete zbytky starobylého hradu, křivolaté úzké uličky, paláce, kostely a zříceniny středověkých hradeb. Je celé vystavěno na schodech, díky čemu také město Scalea dostalo svůj název, a je chráněno středověkým hradem a jeho hradbami. V nové části města se nachází hotely, obchody, bary, restaurace, kavárny, diskotéky, kulturní a sportovní zařízení. Je rozloženo podél mořského pobřeží. Právě tato kouzelná harmonie staré a nové části města dělá ze Scalei místo, kam se turisté rádi uchylují a ještě raději vrací. K odpočinku mají turisté k dispozici azurové a čisté moře (místní moře patří mezi nejčistší moře v celé Evropě), okolní scenérii místního pohoří, pozůstatky historie a také vždy přátelské místní obyvatele, kteří se s turisty rádi seznamují a povídají.

Jednou z nejvýznamnějších památek a zároveň symbolem města Scalea je historická strážní věž Torre Talao umístěná na pláži. Věž pochází z 15. století. Jak už bylo řečeno, ve staré části města stojí na vrcholu kopce pozůstatky starého normanského hradu. Dostanou vás k němu úzké klikaté uličky historické části města, které jsou plné paláců a kostelů. Mezi další památky patří např. trosky Jidášovy věže, palác dei Principi, kostel Panny Marie (patronky města, jejíž oslavy probíhají každoročně 16. července), kostel Svatého Mikuláše, Palác Palammolla, náměstí Spinelli, náměstí Cimalonga, starobylá věž Cimalonga a další.

Oblast Cedrové riviéry dostala své jméno díky cedrovníkům, které zde rostou prakticky na každém kroku a dotváří místní výjimečnou atmosféru zdejší přírody. Tyto stromy dorůstají výšky až šedesáti metrů. Charakteristická je také exotická vůně cedrového dřeva. Díky příznivým klimatickým podmínkám se zde ve velké míře prosazuje zemědělství. Pěstuje se především ovoce – citrony, pomeranče, mandarinky, vinná réva, ale také zelenina.

Poblíž městečka Scalea máte možnost navštívit národní park Parco Nazionale del Pollino, kde můžete vidět spoustu druhů chráněných živočichů (např. Tesařík alpský, Okáč jihoitalský, pavouk snovačka, mločík brýlový, žábronožka, želva bahenní, vydra říční a další) a rostlin, ale také mnoho propastí a jeskyní. Pollino je největším italským Národním parkem. Jeho rozloha činí více jak 190 000 hektarů. Rozkládá se na území dvou regionů (Calabria a Basilicata) a tří provincií (Cesenza, Matera, Potenza). Jeho územím protéká více než 10 vodních toků.

Srovnejte si nabídky, objednejte nejlevnější last minute zájezd do Itálie. Vše online. Nejlevnější ceny. Nejlepší last minute zájezdy.

(2010 - 2024)