Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Kefalonia, Řecko - Nejlevnější dovolené a zájezdy - Online srovnání

Kefalonia - ostrov kapitána Corelliho

Exteriéry pro Hollywodský snímek Mandolína Kapitána Corelliho, příběh o milostném vzplanutí důstojníka italské okupační armády a dcery místního vesnického lékaře za 2 světové války, jehož hlavní role ztvárnily Nicolas Cage spolu s Penélope Cruz, našel jeho režisér John Madden právě na ostrově Kefalonia. Výsledek úspěšného přijetí filmu na sebe nenechal dlouho čekat – řecký ostrov Kefalonia se stal vyhledávaným cílem turistů, kteří starosti o svou dovolenou přenechávají operátorům velkých cestovních kanceláří, a rádi se během jejího trávení drží zejména při pobřeží.

Především jihozápad ostrova se tak v posledních deseti letech stal jeho hlavní oblastí, v níž návštěvník může očekávat typická pobřežní prázdninová letoviska, jako je Lassi, Santorini a Mykonos. Podobného rázu je jihovýchodní pobřeží ostrova s jeho hlavním turistickým centrem – Skalou. Východní část ostrova spolu s jeho severním pobřežím se nese v o něco klidnějším duchu, turistický ruch je zde ve vzduchu cítit o něco slaběji než na jihu Kefalonie, samozřejmě opět s výjimkou těch nejoblíbenějších oblastí.

Nejlevnější dovolené a zájezdy - Online srovnání

Srovnejte nabídky zájezdů a dovolených. Nejdříve vyplňte formulář, následně se podívejte na zobrazené výsledky. Nejlevnější ceny jsou zaručeny.

Ostrov Kefalonia je součástí dlouhého pásu Jónských ostrovů při západním pobřeží Řecka. Je jedním z větších ostrovů celého souostroví, a najdete jej v jeho jižní části mezi Lefkadou a Zakynthem. V současnosti o Kefalonii můžeme mluvit jako o jednom z vůbec nejpopulárnějších řeckých ostrovů. Většina z velkých hráčů na poli přímořského turismu zde nabízí ubytování u svých smluvních partnerů, především na jihu ostrova, kde převládají písečné pláže a funguje nejlepší zázemí.

Od památek si příliš neslibujte

Kefalonia si nezískala svou oblibu mezi turisty zrovna jako místo vyznačující se přítomností mnoha památek a historických budov. Naprostou většinu nejhodnotnější architektury na ostrově, vystavěné Benátčany, totiž pohřbila bombardování 2. světové války, a ty, které jej jako zázrakem přečkaly, podlehly zkáze během zemětřesení v roce 1953. Velká část nově zbudovaných obytných domů potom byla postavena v mnohdy velice bizarním slohu, který často ze všeho nejvíc, bez urážky, připomíná jakési bunkry.

Ostrov Kefalonia tak proto může být být dobrým tipem k návštěvě zejména pro ty, kdo se chtějí nechat svést zdejším působivým pobřežím Jónského moře, cele se odevzdat impresivním vrcholkům hor, hustě pokrytých lesy, v jejichž srdci se zničehonic otvírají fascinující výhledy, případně navštívit proslulé jeskyně Melisani a Drogoratti.

Vzhledem k tomu, že hlavní město ostrova Agrostoli bylo během 2. světové války hlavním terčem leteckých útoků, a ani zmíněné zemětřesení neušetřilo budovy které nálety přežily, v zásadě o nic nepřijdete, pokud se do města během svého pobytu nedostanete. Výmluvně to dokládá skutečnost, že ve většině lepších průvodců se obvykle dočtete, že nejdůležitějším místem hodným návštěvy je v Agrostoli muzeum připomínající slavné časy před zničením původního města.

K moři na Jih

Lépe proto možná uděláte, pokud se rozhodnete postupně poznat hlavní pruh přímořských plážových resortů, který začíná nedalekým výběžkem Fanari a pokračuje dále na jih, kde jej uzavírá středisko Skala, v jehož okolí na vás čekají největší písečné pláže na ostrově.

Určitě se také během pobytu na jihu ostrova Kefalonia vyplatí zastavit v zátokách Lourdas, jde o komplex několika menších zátok s tichými plážemi, které leží stranou pozornosti většiny turistů pobývající v této oblasti.

Na východě ostrova, spolu s jeho severní částí, na rozdíl od jihu Kefalonie nenajdete tolik pláží, hotelů, penzionů a restaurací. Dlouhé východní pobřeží je s výjimkou několika málo míst, jako je zátoka Sami, oblíbený Assos spolu s plážemi městečka Myrtos, lemováno spíše přístavy než turistickými letovisky, a sever ostrova se potom nese ryze v duchu syrových skalních scenérii.

Porovnejte nabídky online - pomocí srovnání zájezdů a dovolených. Kupte si ten nejlevnější, neplaťte zbytečné peníze.

(2010 - 2024)