Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Itálie - Nejlevnější zájezd, srovnání cen a nabídek online

Itálie je stát rozkládající se na Apeninském poloostrově v jižní Evropě. Východní pobřeží obléhá Jadranské moře, na jihu Itálii omývá Jónské moře a na západu Tyrhénské a Ligurské moře. Itálii také náleží dva velké ostrovy ležící ve Středozemním moři, a to Sardinie a Sicílie. Je členem Evropské unie a NATO. Hlavním městem se stal v roce 1871 Řím, před ním byl v roce 1861 Turín a v roce 1865 Florencie. Ve státě žije více jak 57 milionů lidí a je to 23. nejlidnatější stát na světě. Domluvíte se zde zejména italsky a platí se eurem jako ve většině členských států.

Zájezd do Itálie - nejlevněji online

Využijte formulář na začátku stránky. Srovnejte nejlevnější nabídky online. Pokud se nemůžete rozhodnout, jaký cíl své dovolené si zvolíte, jistě bude Itálie správnou volbou. Ať už jste kulturně založeni, nebo preferujete pláže a moře, to vše najdete v Itálii. Nejen, že si zde odpočinete, ale také zažijete zábavu a odnesete si s sebou mnoho příjemných zážitků. Do Itálie se můžete vydat jak v létě, tak i v zimě za lyžováním v Alpách. Zajímavostí a také pro mnoho turistů výhodou je, že pokud si dáte jedno pivo v restauraci a následně sednete za volant, nebudete nijak stíhání, jelikož italští policisté tolerují 0,8 promile alkoholu v krvi.

Pobřeží je na západě země členité se zálivy, na východě je naopak ploché. Pobřeží je celkově dlouhé asi 7 600 km a povrch je spíše hornatý. Hlavní dominantu tvoří Alpy, kde se tyčí i jejich nejvyšší hora Mont Blanc. V Alpách se setkáte také s mnoha jezery, jako je Lago di Garda, Lago di Como či Lago Maggiore. Můžete se setkat se zemětřesením, které je zde poměrně časté, není však vždy silné. Také jsou zde činné sopky, a to Vesuv a Etna, která je nejvyšší činnou sopkou v celé Evropě. Pro hospodářství má velký význam Pádská nížina rozkládající se kolem řeky Pád.

Počasí je také jeden z faktorů, které přitahuje tisíce turistů. Vzhledem k velké rozloze státu máte možnost strávit svou dovolenou v jakémkoliv podnebním pásu, ať už mírné podnebí na severu či subtropické na jihu země. Alpy jsou situované v mírném pásu, což přispívá ke sněhové pokrývce.

Mezi nejlidnatější města v Itálii patří jako první hlavní město Řím, dále Milán, Neapol, Turín, Palermo, Janov a Florencie. Benátky obsadily až desáté místo.

Na dovolenou do Itálie, nejlevnější dovolená u moře

V Itálii zaujímají největší podíl katolíci, a to téměř 90 %. Velký vliv má zejména Vatikán, samostatný stát ležící ve městě Řím, a také papež, který ve Vatikánu sídlí. Zbývajících 10 % tvoří většinou ateisté a malá část je zastoupena přistěhovalci vyznávající islám. Obyvatelstvo je z 95 % tvořeno italskou národností, přistěhovalci jsou zde zejména ze zemí, jako je Libye, Somálsko, Etiopie, Albánie a Maroko.

Vyplňte formulář, zobrazte si nejlevnější nabídky. Rezervujte zájezd, který je nejlevnější.

S dopravou jistě nebudete mít problémy, jelikož je zde dopravní síť hustá a kvalitní. Celá Itálie je propletena dálnicemi, jejichž celková délka činí 6 500 km, a spojují všechny oblasti země. Také se setkáte s lodní dopravou a mezi významné přístavy se řadí Janov, Livorno, Neapol, Salerno, Terst a mnoho dalších. Pokud cestujete letadlem, přistanete na jednom z velkých místních letišť. Jedno leží v Římě a nese název Fiurmicino, dále v Miláně je letiště Malpensa a ve městě Palermo je situováno Falcone.

Mezi hlavní příjmy v Itálii patří zejména turistický ruch, protože je jednou z nejvíce navštěvovaných zemí nejen v Evropě, ale na celém světě. Rekreanty láká velké množství významných pamětihodností, pláže, bohatá historie, zábava, příroda a také hory. Jsou zde pořádány i různé filmové a hudební festivaly, na které se sjíždí lidé z celého světa.

Určitě si oblíbíte originální italskou kuchyni nabízející různé speciality a o ubytování si nebudete muset dělat starosti, protože zde stojí mnoho hotelových komplexů a jiných ubytovacích zařízení, například penziony.

Rezervujte ihned nejlevnější zájezd do itálie. Vše je možné vyřešit online.

(2010 - 2024)