Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Severní Mauricius - Last Minute Zájezdy - Nejlevnější porovnání, srovnejte

Last Minute Zájezdy - Nejlevnější porovnání, srovnejte

Severozápadní pobřeží Mauricia je lemováno skalnatým předhořím a plážemi s bílým pískem. Tato část pobřeží je také nejvíce zastavěná, tudíž se turistům nabízí široké spektrum aktivního vyžití. Laguna je dobře chráněna před běžnými větry a hodí se pro vodní sporty, zejména pro potápění a šnorchlování. Centrem této oblasti je Grand Baie, kde je k dispozici spousta obchůdků, diskoték a casino. Toto městečko je současně nejoblíbenějším a nejživějším přímořským střediskem ostrova.

Nejvýznamější pamětihodnosti

Baclava a trosky Baie de L´Arsenal - Balaclava je přitažlivá divoká oblast nad odlehlou Baie de´l Arsenal. Uvidíte zde trosky francouzského arzenálu, mlýn a vápennou pec.

L´Aventure du Sucre

Hned za dálnicí u botanické zahrady se v budovách bývalého cukrovaru Beau Plan nachází výtečné muzeum cukru. Nejenže se zde úchvatně a detailně podává příběh cukru, ale zároveň i dějiny ostrova. Na dobrodružství cukru si dopřejte aspoň několik hodin. Stojí to za to. V muzeu probíhají také video projekce a kvizy pro děti. Na závěr prohlídky můžete ochutnat 4 z 15 druhů nerafinovaného cukru.

Hindiustický chrám Maheswamath

Botanická zahrada sira Seewoosagura Ramgoolama - Tato půvabná zahrada dostala jméno po prvním ministerském předsedovi po vyhlášení nezávislosti země. Zahradu založil v roce 1735 Mahé de Labourdonnais a původně v ní pěstovali zeleninu pro jeho zámek Mon Plaisir, ale už v roce 1768 se jí ujal francouzský zahradník Pierre Poivre. Poivre dovážel rostliny z celého světa, zejména koření, aby Francie přestala být závislá na dovozu z Asie. V arboretum palem a jiných tropických rostlin ji změnil až britský zahradník James Duncan.

Zajímavost

Grand Gaube – je ospalá rybářská vesnička, kterou proslavila nešťastná událost. V roce 1744 zde ztroskotala loď Saint Géran, která vezla spoustu španělských peněz a francouzského zařízení pro první ostrovní rafinérii cukru. V roce 1966 vrak zkoumala francouzská potápěčská expedice. Část jejích nálezů je vystaveno v Muzeu národních dějin v muzeu Blue Penny. Katastrofa lodi Saint Géran inspirovala slavný milostný příběh Bernardina de Saint-Pierre „Paul a Virginie“. Tento příběh je zároveň i nejoblíbenější lidovou povídačkou na ostrově. Paul a Virginie byli milenci. Virginie připlouvá za svým milým na ostrov, ale její loď u břehů ztroskotává. Paul plave k vraku, aby Virginii zachránil, avšak cudná Virginie si odmítne svléknout šaty, aby doplavala ke břehu, a utone. Paul pak umírá na zlomené srdce.

Aktivity

Trou aux Biches i Mont Choisy jsou důležitá střediska vodních sportů. Nabízí se zde všechno možné od plavby po laguně v lodi se skleněným dnem k parasailingu, od vodního lyžování přes rybolov na širém moři po potápění.

Plavby ponorkou – Blue Safari Submarine

Pokud vám činí radost být pod vodou, ale přitom se nenamočit, využijte možnost plavby ponorkou, se kterou se dostanete asi 35 metrů pod hladinu, velmi blízko ke korálům a k mořským rybám. Plavba trvá zhruba 2 hodiny, z toho 40 minut skutečně pod vodou.

Golf

Devítijamkové golfové hřiště o délce 1 813 yardů v hotelu Troux aux Biches je jedním z mála veřejně přístupných hřišť na ostrově. Nachází se uprostřed palem a tropické vegetace. Technicky zdařile založené fairwaye a greeny činí ze hry na tomto Par 32 hřišti skutečný požitek. Driving range, putting a chipping green umožňují sbírat golfové zkušenosti i úplným začátečníkům.

Okružní plavby v Grand Baie – např. na krásné lodi Isla Mauritia, která byla postavena v roce 1852 a je to údajně nejstarší plovoucí škuner na světě.

Podmořské vycházky – jedinečný zážitek chůze pod vodou. Účastníci si nasadí zatěžkávací opasek a potápěčskou přilbu a procházejí se po dně a krmí ryby. Je to jako z Julese Verna. Kyslík vám zabezpečí čerpadlo na solární energii a poblíž jsou pro všechny případy potápěči. Tyto procházky se pořádají především v Grand Baie a Belle Mare.

Ponorky – velké množství ponorkových plavidel vám bude nabízet výlety s pozorováním korálů.

Diskotéky v Grand Baie

El Diablo - je to jednoznačně nejlepší místo nočního života v Grand Baie, v pátek a v sobotu to zde hučí a všechny tři parkety jsou plné.

Star Dance - má rovněž 3 parkety a můžete si zde vybrat mezi technem, tropickou hudbou a výběrem ze 60. a 80. let.

Zanzibar - zde je příjemně intimní klubová atmosféra, malý diskotékový bar doplněný pohovkami a africkými artefakty.

Severní ostrovy

Coin de Mire, Ile Plate a Ilot Gabriel - Nejbližší ostrovy u severního výběžku Mauricia jsou oblíbeným cílem výletů z Grand Baie.

Coin de Mire

Je dnes přírodní rezervací s řadou vzácných druhů rostlin i živočichů (např. faeton červenoocasý, Bojerův scink).

Ile Ronde a Ile aux Serpents

Česky Kulatý a Hadí ostrov jsou dvě významné přírodní rezervace asi 20 a 24 km od Mauricia. Není na nich ovšem možné přistát. Je ale zajímavé, že Kulatý ostrov není ve skutečnosti kulatý a žijí na něm hadi a Hadí ostrov je kulatý a hadi na něm nežijí. Zřejmě omyl některého kartografa.

Pro klienty naší cestovní kanceláře je na ostrově připravené taxi: ceny za jízdu jsou výrazně nižší než je na ostrově běžné. Po Mauriciu vás bude vozit vstřícný, anglicky mluvící řidič, který vám bude rád průvodcem i při celodenní projížďce po ostrově. Fotografii taxíku naleznete v naší fotogalerii.

Veškeré služby pro zpříjemnění pobytu a průvodcovství jsou na ostrově zajištěny profesionální českou delegátkou, která na ostrově dlouhodobě žije, a která pro vás připraví jakýkoliv výlet i dopravu dle vašeho přání a poskytne vám i odborný výklad.

Vydejte se se na nejlevnější dovolenou s naším porovnáním. Vyplňte formulář a objednejte nejlevnější last minute zájezd.

(2010 - 2024)