Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Národní parky v Malajsii - Vydejte se na dovolenou, zájezd

Národní parky

Flóra a fauna Malajsie vytváří z tohoto poloostrova jedinečné místo pro návštěvu národních parků. Skvělé klimatické podmínky z Malajsie učinili skutečný ráj na zemi.

Více než 75% plochy je pokryto lesy z nichž asi 60% tvoří deštné pralesy. Malajsie jako jedna z největších přírodních rezervací může konkurovat ostatním zemím 15 000 druhy kvetoucích rostlin, 286 druhy savců nebo 4 000 druhy ryb. Není proto divu, že Malajsie je skutečně hrdá na to, že se může pochlubit takovou různorodostí flóry a fauny.

Mezi nejznámější zvířata patří malajský tygr, tarantule a ostrov Borneo je znám díky největší květině světa rafflesii.

Národní malajské parky kromě skvostné přehlídky fauny a flóry nabízí návštěvníkům také sportovní aktivity od vodního raftingu nebo pozorování ptáků na horách.

Nejznámější a zároveň největší národní park Malajsie je Taman Negara , který naleznete v Pahangu. Naleznete zde také nejvyšší horu Malajsie Gunung Tahan. Tento park, který má rozlohu 434 000 ha je pravý místem pro skvělé zážitky. Můžete se vydat na treky deštným pralesem, prohlédnout si jeskyně, pozorovat ptáky, vydat se na rafting, lovit ryby,lézt po skalách nebo navštívit starodávnou osadu Orang Asli. Návštěva národního parku Taman Negara bude skutečným zážitkem.

Cestovatelský tip

Pokud plánujete návštěvu národních parků, pak dejte pozor na období dešťů. Na západním pobřeží období monzunů trvá od září do prosince. Na východním pobřeží pak od prosince do února.

(2010 - 2024)