Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Kedah Malajsie - Nejlevnější dovolené a zájezdy - Online srovnání

Nejlevnější dovolené a zájezdy Kedah

Kedah je nejstarším státem Malajsie ,o čem ani neví někteří místní obyvatelé. První myšlenka, která nás hned napadne při vyslovení slova Kedah jsou zlatavě žlutá rýžová pole, která se rozprostírají po celém Kedahu. Zelené lesy, vrcholky hor zahalené v mlze děljí z Kedahu nejlepší destianci zejména pro ty cestovatele, kteří chtějí odpočinout od uspěchaného života velkoměst.

Na západním pobřeží Kedahu se nachází sluncem zalité legendární souostroví Langkawi, které je nejoblíbenějším místem celé Malajsie. Kedah není pouze zemí s obyčejnou scenérii, ale je to také země plná starobylích zřícenin.

Kedah v minulosti sloužil také jako významné obchodní centrum, kde se překládalo zboží z Indie a Číny. Dnes zde nalezneme spoustu zřícenin, z velkého rozkvětu Kedahu. V údolí Bujang se nachází pozůstatky hinduistického království, které pochází ze 6. stol. př.n.l.

Hlavním městem Kedahu je Alor Setar, do kterého se snadno dostanete autem, lodí a nebo letecky. Architektura v Alor Setaru je velmi rozmanitá od moderních staveb, nákupních center, tak je zde k vidění vliv thajské kultury. Tento fakt je dán hlavně tím, že hlavní město leží od nepaměti v bezprostřední blízkosti Thajska.

Srovnání online - nejlevnější zájezdy

Využijte našeho srovnávače online. Porovnejte si ceny zájezdů a dovolených v Kedah. Stačí zadat destinaci a datum - obratem získáte nejlevnější ceny.

Alor Setar nabízí spoustu zajímavých míst k vidění. Jednou z hlavních atraktivit města je věž Alor Setar, která se nachází v samotném srdci města. Stejně jako věže v Kuala Lumpur , i v Alor Setar slouží jako telekomunikační věž a je hlavní ikonou Kedahu.

Při své návštěvě Alor Setaru určitě nezapomeňte navštívit největší a nejkrásnější mešitu Malajsie, Masjid Zahir, která byla otevřena v roce 1912.

Milovníkům přírody Kedah nabízí výstup na nejvyšší horu Gunung Jerai, jehož výška dosahuje 1026 metrů. Pokud nemáte strach z výšek, můžete na vrchol vystoupovat po úzké a strmé cestě. Tento trochu namáhavý a dlouhý výstup se určitě vyplatí, protože odměnou vám bude překrásný panoramatický výhled na celé pobřeží Kedahu a zanechá nezapomenutelnou vzpomínku na Gunug Jerai.

Jak již bylo zmíně na začátku, Kedah patří mezi nejstarší státy malajského poloostrova. Z tohoto důvodu je možné tvrdit, že zdědil bohaté kulturní dědictví a spoustu krásný památek. Někteří lidé mohou tvrdit, že Kedah je neustále nevyvinutým státem, kde jsou pouze dlouhá rýžová pole. Skutečností však je, že Kedah se rychle vyvjí a důkazem mohou být nové stavby, kterými jsou například Alor Setar.

Pro ty, kteří si chtějí užít krásnou dovolenou v přírodě a v místech s bohatou kulturou a tradicemi, je Kedah to pravé místo.

Co v Kedahu navštívit?

ALOR SETAR

Hlavní město Kedahu leží 1 hodinu od Penangu. Alor Setar byl v minulosti vasalským státem Thajska a to se také projevilo na architektuře celého města. Město se proslavilo také tím, že se stalo rodištěm prvního malajského předsedy vlády (Tunku Abdul Rahmna Butra Al-Haj) a čtvrtého předsedy vlády Malajsie (Tun Dr. Mahathir Mohamad).

(2010 - 2024)