Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Kdy na dovolenou do Malajsie - Hlavní sezóna, nej počasí

Při cestě do Malajsie je výhodné vyhnout se hlavní turistické sezoně, kdy je zde velká koncentrace turistů. Hlavní turistická sezona začíná v prosince a končí v lednu. Je to hlavně v období Vánoc, oslav nového roku a oslav čínského nového roku.

Od listopadu až do ledna je také dobré se vyhnout východnímu pobřeží kvůli monzumům. Malajsie jinak můžete navštívit v kterémkoliv jiném období, protože počasí je velmi teplé a slunečné v průběhu celého roku. Jen zřídka kdy se stane, že nebude hezké počasí. V případě, že plánujete návštěvu horských oblastí, pak se určitě vyplatí vzít s sebou deštník a teplý svetr.

Malajské rodiny vyráží na prázdniny od poloviny května až do června, kdy mají děti prázdniny. Další prázdniny jsou pak v listopadu a v prosinci. V této době většina rodin tráví volný čas v přímořských oblastech a je zde tudíž velká koncentrace lidí. V této době je také většina hotelů plně obsazena.

Vhodnými měsíci pro návštěvu Malajsie je konce září až prosinec.

Počasí

Jedním z dalších faktorů, které ovlivňují výběr dovolené je počasí. V případě, že plánujete navštívit východní pobřeží Malajsie, nejméně vhodným obdobím je listopad až březen. V této době je kvůli dešťům moře hodně rozbouřené a není možné provozovat žádné vodní sporty. V tomto období je také většina místních hotelů zavřena.

Na západním pobřeží období dešťů začíná v dubnu a končí v květnu. Pak se krátce opakuje od října do listopadu. Silné deště začínají v listopadu a trvají přibližně do ledna, kdy jsou teploty nižší.

Teploty

V průběhu celého roku se teploty pohybují do 21°C do 32°C. Ve vysokohorských oblastech pak okolo 21°C. V noci teploty klesají k 10°C.

(2010 - 2024)