Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Malajsie a Směnárny - Měna (ringgit) a kurz v Malajsii

Oficiální měnou v Malajsii je malajský ringgit (RM), který se dělí na 100 senů. V oběhu jsou mince v hodnotách 1 sen, 5, 10, 20 a 50 senů. Dále bankovky v hodnotách 1, 2, 5, 10, 50 a 100 ringgitů.

Z ostatních měn se nejčastěji používají USD, Euro, singapurský dolar, thajský baht a japonský jen. Nedoporučuje se vyměňovat peníze ve své zemi, protože cena je mnohdy vysoká. Přímo na letišti je možné peníze vyměnit. Za dopravu z letiště je nutno zaplatit v místní měně.

V Malajsii je možné vyměnit peníze v bankách, ve směnárnách nebo pak v hotelu, kde dostanete lepší cenu. Nejvhodnější kurz pro výměnu peněz dostanete v místních směnárnách, které se nachází různě po městě a v nákupních centrech.

Cestovní šeky

Obecně lze říci, že turista neudělá chybu pokud se na cestu do Malajsie vybaví cestovními šeky American Express nebo Thomas Cook, které mohou být směněny v bankách, v hotelích nebo autorizovaných směnárnách. Cestovní šeky nejsou akceptovány v malých obchodech. V některých velkých restauracích a také nákupních centrech, obchodníci stále nevědí jak správně s cestovními šeky postupovat při platbě, což způsobuje nemalé čekání při placení.

Kreditní karty

Kreditní karty jsou akceptovány téměř ve všech hotelích, restauracích a obchodech. Nejoblíbenějšími kartami jsou American Express, MasterCard a Visa.

Při platbách kreditní kartou se doporučuje vysoká opatrnost, neboť Malajsie je známá kopírováním kreditních karet. Doporučuje se platit kartou pouze v hotelu a při platbách v obchodech používat hotovost.

Průměrné ceny

malá láhev vody0.95 ringgitů
malá láhev piva11.00 ringgitů
jídlo v restauraci11.00 ringgitů
(2010 - 2024)