Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Melaka, Malajsie - Nejlevnější dovolené a zájezdy - Online srovnání

Nejlevnější dovolené a zájezdy Melaka

Melaka (vlastním jménem Malacca) je považována za historickou perlu Malajsie , která nabízí všem návštěvníkům pohled jak život vypadal několik set let zpátky. Z některých částí starého města stále vyzařuje historický půvab a atmosféra, kterou nám zde zanechali malajský sultanát a později Portugalci, Holanďané a Britové.

Melaka - architektura

Melaka se nachází 150 km jižně od Kuala Lumpuru a expresním autobusem se sem dostanete během 2 hodin. Uprostřed města naleznete spoustu hotelů, které nabízí ubytování za výhodné ceny (cca 100 RM). V Melace je optimální zůstat pouze jeden den, neboť Malajsie nabízí spoustu dálších zajímavých míst.

Historicky byla Melaka prvním městem Malajsie, které vzniklo na základě obchodu s kořením a tkaninami. Koloniální mocnosti vždy měly snahu zmocnit se tohoto přístavu. Melaka měla spoustu dobyvatelů - Číňany, Portugalce, Angličany a Nizozemce.

Melaka byla v minulosti strategickým místem, neboť byla hlavním přístavem pro překládku zboží - koření, hedvábí, porcelán, santalové dřevo a další. Silné větry vždy vály ze správné strany, takže námořníci se zde vždy cítili v bezpečí. Melaku ovládali Portugalci, Dánové a také Angličané což se projevilo na architektuře a celkovém vzhledu města.

Pokud se rozhodnete přijet do Melaky, určitě vaší pozornosti neunikne červená radnice Stadthuys z roku 1650. Červená barva byla typická pro holandské stavby toho období. V minulosti stavba sloužila jako síldo holandských guvernérů a jejich úredníků. Další zajímavou stavbou je Křesťanský kostel (Christ´s Church) s velkou červenou fasádou.

Radnice Melaka

Pozornosti turistů nikdy neunikne kostel sv. Pavla, který postavil v roce 1521 portugalský námořník Duarte Coelho. Holanďané tento kostel používali jako místo posledního odpočinku šlechticů. V době, kdy Melaka spadala pod vládu Angličanů, kostel byl přejmenován na Zvěstování Panny Marie. Jedná se o malou raritu neboť kostel je postaven Portugalci, pochováni jsou zde Holanďané a byl pojmenován Angličany.

Online srovnání zájezdů a dovolených Melaka

Srovnejte si nejvýhodnější ceny zájezdů a dovolených do Melaka. Stačí zadat počet osob a přibližný datum odjezdu. A obratem uvidíte aktuální ceny seřazené od nejlevnější.

Kostel sv. Pavla Melaka

Nekrásnější stavbou Melaky je chrám Cheng Hoon (chrám Milosrdného oblaku), který je považován za nejstarší čínský chrám v Malajsii . Bylo postaven čínským uprchlíkem Lee Wei Kingem známým také jako Kapitán Čína v roce 1646. Později byl zasvěcen bohyni milosrdenství Kuan Yi a jeho interiér je bohatě zdoben mnohabarevnými ptáčky a květinami ze skla a porcelánu.

(2010 - 2024)