Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Neapol, Itálie - Last Minute Zájezdy - Nejlevnější porovnání, srovnejte

Neapol, jehož italský název je Napoli, je hlavní město provincie nesoucí stejný název. Neapol je třetím největším městem v Itálii a obývá jej kolem 3 milion obyvatel. Památky ve městě se počítají mezi nejznámější v celé Itálii. Na počátku 21. století se Neapol stal známý díky odpadkové krizi, která nastala z důvodu neschopnosti vyšších státních úřadů zajistit odvoz odpadku z města, proto se odpadky povalují po městě.

Počasí

Neapol je jedno z nejteplejších měst v Itálii. Zažijete zde dlouhá a horká léta, kdy se teploty pohybují nad 30°C. V noci teploty klesnou mírně pod 20°C. Teplota moře je v létě neuvěřitelných 25°C, což je také důvod, proč většina turistů tráví svou dovolenou na plážích. Nejvyšší teploty jsou na jihu města a během letních měsíců je počasí stálé a téměř bez srážek. Zimy jsou chladné, ale mírné, kdy se teploty pohybují kolem 12°C. V zimě se můžete setkat s vyšším výskytem deště.

Památky

Neapol je město zvláště pro milovníky architektury, historie, umění a také kultury. Dřív byl Neapol označován za město pětiset věží, protože při pohledu z výšky si každý všimne hned několika velkých kopulí a křížů. Neapol má nejen v minulosti, ale i dnes největší počet staveb na světě. Můžete zde zhlédnout Stověžatou Neapol, kterou naleznete v centru města, a leží mezi nejvýznamnějšími památkami.

Nedaleko Stověžaté Neapole je situovaná krásná ulice Via Tribunali, která je z obou stran lemována velkými starými paláci a dalšími historickými domy. Důležitou ulící je i Biago dei Librai, jenž je souběžná s již zmiňovanou ulicí Via Tribunali. V dalších uličkách se vám skrývá mnoho paláců a kostelů, které jistě také stojí za návštěvu.

Určitě by bylo vhodné se zmínit o hradu Castel Nuovo, což v češtině znamená Nový kostel, jenž leží na nábřeží. Hrad se může pyšnit kulatými věžemi a také vítězným obloukem z bílého mramoru. Naproti hradu se rozléhá náměstí, na němž stojí radnice a kostel. Významnou památkou je i slavné divadlo Teatro San Carlo, kde můžete zhlédnout italskou operu.

Doprava

Pokud chcete vyrazit do neapolských ulic či na náměstí, je důležité vědět, že veřejnou dopravu tvoří metro, pozemní lanovky a také městské autobusy. Důležitou součástí dopravního systému je síť předměstských železnic, které se dělí na tři části. První část se nazývá Ferrovia Cumana, druhá nese název Ferrovia Circumflegrea a poslední částí je Circumvesuviana.

Ubytování

V Neapoli máte širokou nabídku hotelů či jiných ubytovacích zařízení, kde můžete strávit svou dovolenou. Nároční turisté využívají služby luxusních hotelových komplexů. Pokud však plánujete delší pobyt ve městě, uvítáte spíše levnější hotely či penziony, kterých je zde také nespočetně mnoho. Zde jsou uvedeny dva oblíbené hotely.

Grand Hotel Parkers

Grand Hotel Parkers je jeden z nejluxusnějších hotelů, který se může chlubit pěti hvězdičkami. Hotelový komplex se nachází v centru města, což je jeho výhoda. Díky jeho poloze máte na dosah mnoho památek a nemusíte tedy daleko cestovat. Po krásné procházce po centru si můžete odpočinout a využít hotelové sauny, tureckých lázní nebo vám specialisté v hotelu udělají masáže. V hotelové restauraci si můžete dát originální jídla z ovoce, čerstvé zeleniny, z ryb a také z mořských plodů. Hotel svým hostům nabízí 82 pokojů, které jsou rozdělené do různých kategorií. Grand Hotel Parkers je vhodný pro náročné klienty.

Hotel Joyfull

Hotel Joyfull je jeden z levnějších hotelů ve městě a pyšní se třemi hvězdičkami. Hotel se nachází necelé dva kilometry od Capodichino letiště. V centru nejsou situované tříhvězdičkové hotely, ale hotel Joyfull má skvělé spoje do centra. Hotelu náleží hlídané parkoviště, kde si můžete zanechat automobil po celou dobu dovolené. V hotelu je k dispozici 29 hotelů a jejich cena je přijatelná. Pokud nepatříte mezi náročné klienty, tak určitě budete spokojeni.

Srovnejte si všechny last minute zájezdy, které jsou v tuto chvíli na trhu. Zobrazí se vám nejlevnější nabídky, které můžete sjednat přes internet online. Porovnejte své možnosti ihned.

(2010 - 2024)