Dnešní akce zájezdů

Vyberte si zájezd s výraznou slevou:

od 6 420 Kč

TURECKO - Last Minute

od 16 120 Kč

KAPVERDY - Last Minute

od 9 900 Kč

KYPR - Last Minute

od 29 230 Kč

MALEDIVY - Last Minute

Maledivy letecky

Maledivy hotel

Země:

Maledivy

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 31 070 Kč

Turecko letecky

Turecko Hotel

Země:

Turecko

Délka:

od 5 dní

Cena:

od 8 520 Kč

Kypr letecky

Kypr Hotel

Země:

Kypr

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 12 490 Kč

Kapverdy letecky

Kapverdské ostrovy

Země:

Kapverdské o.

Délka:

od 8 dní

Cena:

od 18 690 Kč

Penang, Malajsie - Nejlevnější dovolené a zájezdy - Online srovnání

Nejlevnější dovolené a zájezdy Penang

Vítejte v Penangu perle Orientu, na ostrově s barvitou historií a vnitřním kouzlem, které určitě osloví každého turistu.

Penang vznikl jako první přístav v roce 1786, v době britské kolonizace. Dnes Penang patří mezi metropole plné života, kde se mísí východní a západní kultura.

Důkazem slavné historie je bezpochyby pevnost Corwallis, mešita kapitána Killnga, chrám Sri Maiamman a další.

Penang - pevnost Cornwallis

Penang nabízí spoustu míst k vidění, dobré restaurace a nádherné pláže, které nabízí příjemnou relaxaci mysli.

Pokud se rozhodnete zůstat přes noc, většina ubytování je poskytována v plážových resortech na nejnavštěvovanější pláži Batu Feringghi. Možnosti levného a luxusního ubytování jsou ve městě Georgetown.

Online srovnání nejlevnějších Penang zájezdů

Srovnejte si, který zájezd a od které společnosti do Penang je nejlevnější. Využijte náš formulář, který vše porovná. Stačí zadat základní data a obratem vám zobrazí, za kolik a od koho bude vaše dovolená nejlevnější. Jednejte ihned - ty nejlevnější nabídky mizí jako první.

Ostrov Penang (Pulau Pinang - v malajštině) se nachází 370 km od Kuala Lumpuru na severozápadním pobřeží Malajsie a skládá se z pásu území (Seberang Prai) na malajském poloostrově a ostrova ve tvaru želvy. Most Penang spojuje Seberang Prai a pevninu Malajsie.

Ostrov Penang byl dříve znám jako ostrov prince z Walesu, ale dnes jako perla Orientu.

Most Penang

V rámci Malajsie byl Penang osídlen Brity jako první, ale dnes slouží jako hlavní turistická atrakce. Přestože jsou tady pláže v porovnání s ostatními plážemi Malajsie skutečně malé, ale toto je kompenzováno barevnou čínskou kulturou.

Při návště Penangu si najděte čas a navštivte největší město ostrova Georgetown, který nabízí tržnice, bazary, obchůdky plné tradičních produktů. Penang je místo, které může reprezentovat křižovatku náboženství, protože se zde mísí budhismus, hinduismus, křesťanství a taoismus.

Nejnavštěvovanější turistikou atrakcí je Snake Temple přeplněný jedovatými hady. Říká se, že jedovatí hadi jsou ospalí díky kouři, který vychází z hořícího kadidla. 33 metrů vysoký Buddha patří k největším atrakcím v chrámu Chayamankalaram. O soše se říká, že je na světě třetí největší.

Milovníci krásných vyhlídek mohou navštívit Penang Hill, který je 730 metrů a z vrcholu nabízí překrásný výhled na celý ostrov. Pokud se rozhodnete vyjet až na vrchol, počítejte dlouhými frontami turistů u lanovky.

Po dlouhé prohlídce ostrova si každý rád odpočine na pláži. Největší pláží v Penangu je Batu Ferringhi, ale počítejte s tím, že v prázdninovém období je zde spousta turistů.

Co v Penang navštívit?

GEORGETOWN Penang

Na severovýchodě ostova, na kterém se Penang nachází, je administrativní a obchodní centrum celého Penangu - hlavní město Georgetown.

Tato neustále tepající metropole kombinuje západní a východní kulturu a její nejlepší ukázky je možné vidět v místní architektuře. Nejenom architektura okouzlí každého turistu, ale také zlatavé pláže s příjemnou teplou vodou. Penang je v dnešní době idylickým místem pro odpočinek a relaxaci.

MOST PENANG

Tento most spojuje ostrov Penang s hlavní pevninou. Byl postaven v roce 1988 a je dlouhý 13,5 km. Projížďka po tomto mostě nabízí krásný výhled na moře a zlatavé pobřeží.

(2010 - 2024)